Gastouderbureau De Jonge Wereld

logo GOB De Jonge Wereld

Dreumesdans: Op de dinsdag in de even weken van 10.00-10.30 uur (niet in schoolvakanties) in Sportcentrum Leek


Wat is Dreumesdans*?
Bij Dreumesdans gaat het er voornamelijk om dat kinderen plezier hebben in dansen en muziek. Ondertussen bevordert het de ontwikkeling van het kind*.
Elke 'les' heeft een vaste opbouw. Daardoor weten de kinderen waar ze aan toe zijn.

Wat doen we?
We lopen, springen, dansen, kruipen, rennen.... langzaam en zwaar als een olifant, snel en licht als een muisje, op handen en voeten als een hondje, etc. Maar ook: maak je zo lang mogelijk, waar zijn je voeten/knieën/buik/billen/ogen/oren.
Tijdens het zingen van verschillende liedjes, maken we bijbehorende bewegingen. We lopen op het ritme van de trommel en het is spannend om daarna ook zelf op de trommel te mogen slaan. Volwassenen doen lekker mee.

Voor wie en waar?
Dreumesdans is voor kinderen van ongeveer 1 - 4 jaar.
Het is op de dinsdag in de even weken van 10.00-10.30 uur (niet in de schoolvakanties) in het Sportcentrum (De Schelp 35 te Leek). De inloop is vanaf 9.45 uur in de SportBSO. Om 10 uur gaan we naar de spiegelzaal er naast. Na afloop is er voor iedereen koffie/thee en ranja in de SportBSO.

Kosten: € 3,- per keer.

U kunt hiervoor een strippenkaart kopen (bij Dreumesdans ) van € 30,- voor 10x.

Voor meer informatie kunt u bellen naar mij, Margreeth Kolkena, op 06-36 03 85 15 (dit is hetzelfde telefoonnummer als het gastouderbureau), mailen (info@gobdejongewereld.nl) of kijk op de facebookpagina Dreumesdans.

*Dreumesdans bevordert:

De lichamelijke ontwikkeling
Een kind van 1 jaar begint te lopen, oefent zijn evenwichtsgevoel.
Door diverse bewegingen in Dreumesdans wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd.

De taalontwikkeling
Van klanken herkennen, naar imiteren, naar eerste woordjes, tweewoord zinnetjes en langere zinnen. Dt d.m.v. het meezingen met de liedjes, benoemen van lichaamsdelen, tellen.
De liedjes worden veel herhaald.

Intellectuele ontwikkeling
Het geheugen en de fantasie ontwikkelen zich

Sociaal emotionele ontwikkeling
De kinderen dansen soms met de volwassenen, maar soms ook even alleen. Langzaam durven ze dat. Langzaam worden ze iets onafhankelijker. Ze zien andere kinderen, moeten rekening houden met anderen om niet tegen elkaar aan te lopen en om te wachten tot ze op de trommel mogen slaan. Na het dansen is er gelegenheid om nog even wat te drinken. Ook hier ontmoeten ze elkaar.
Logo GOB De Jonge Wereld

nieuws

Wanneer is er Dreumesdans ?
Kijk voor data op de homepagina

Naar de facebook pagina van dreumesdans

Iepenlaan 39, 9741 GA Groningen  -  06-36038515  -  info@gobdejongewereld.nl  -  LRKP: 152520703  -  IBAN: NL37INGB0006684303